W ciągu ostatniego roku opublikowano wiele poważnych prac naukowych, w których wykazano skuteczność tleno-ozonoterapii w zwalczaniu COVID-19. Ich autorami byli naukowcy z Ameryki, Europy i Azji – mówi profesor Marianno Franzini w rozmowie z Włodzimierzem Rędziochem na łamach nowego wydania tygodnika „Sieci”.
Włoski medyk wskazuje na wszechstronne zastosowanie ozonoterapii, która nie jest zbyt popularna w naszym kraju.
Obecnie istnieje ogromna bibliografia dotycząca badań naukowych i klinicznych, które wykazały, że tleno-ozonoterapia jest zabiegiem nieinwazyjnym, niefarmakologicznym i pozbawionym skutków ubocznych, z powodzeniem stosowanym w leczeniu ponad 50 różnych schorzeń, w tym chorób układu krążenia, neurologicznych, zwyrodnieniowych, ortopedycznych, przewodu pokarmowego i układu moczowo-płciowego. Terapią ozonem można leczyć schorzenia takie, jak stwardnienie rozsiane, fibromialgia, choroby skóry, rany, wrzody cukrzycy, choroby zakaźne, choroby płuc, zapalenie kości i szpiku. Odkryto, że układ odpornościowy organizmu człowieka wytwarza ozon w celu wyeliminowania infekcji wirusami, bakteriami i grzybami
— czytamy.
Profesor uważa, że szczególnie te ostatnie właściwości sprzyjają wykorzystaniu ozonu w walce z pandemią koronawirusa. Przytacza konkretne dane zebrane przez włoską służbę zdrowia.
Okazało się, że na 100 pacjentów z COVID-19 leczonych tą terapią 98 proc. wyzdrowiało, a tylko 2 proc. zmarło z powodu ciężkiego stanu i występujących u nich wcześniejszych chorób. Wyniki te zostały opublikowane w „International Immunopharmacology”. Na podstawie 27 analiz klinicznych opublikowanych w międzynarodowych czasopismach medycznych obliczyliśmy, że 880 pacjentów z chorobą zakaźną było leczonych i wyleczonych za pomocą tleno-ozonoterapii.
Z tekstu dowiadujemy się również o tym, jak ozon można wykorzystać w rolnictwie.
Urządzenie do ozonowania wody i produkcji ozonu o niskim stężeniu zostało użyte na fermie, gdzie hoduje się 6,5 tys. świń. Wodę ozonowaną stosowano zarówno do mycia chlewni, jak i do pojenia świń, a także dodawano ozon w małych stężeniach do systemów wentylacyjnych pomieszczeń. Pozwoliło to rolnikowi całkowicie wyeliminować stosowanie antybiotyków i chemikaliów, włącznie z używanym wcześniej chlorem. Jakość życia hodowanych zwierząt oraz jakość mięsa znacznie się poprawiły, a koszty spadły
— opowiada profesor Franzini.
Więcej o skuteczności tleno-ozonoterapii w najnowszym numerze tygodnika „Sieci” dostępnym w sprzedaży od 10 maja br., także w formie e-wydania na https://www.wsieciprawdy.pl/aktualne-wydanie-sieci.html.
Zapraszamy też do subskrypcji tygodnika w Sieci Przyjaciół – www.siecprzyjaciol.pl i oglądania ciekawych audycji telewizji wPolsce.pl.
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/swiat/550507-wloski-ekspert-w-sieci-ozon-kontra-covid-19