Restauracja Magdy Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej złamie rządowy zakaz i będzie prowadziła normalną działalność. Od soboty 16 stycznia klienci będą mogli korzystać z usług lokalu na miejscu.
Informacja o otwarciu „Schroniska smaków” pojawiła na się profilu bukowińskiej restauracji na Facebooku. Przedstawiciele lokalu Magdy Gessler przekonują, że wraz z zamknięciem „umiera to, co kochają”.
Twierdzą, że kolejne obostrzenia rujnują firmy w całej Polsce. Postanowili dołączyć do akcji „Veto górali”, którą zapoczątkował Sebastian Pitoń.
Pracownicy Gessler namawiają też innych restauratorów do podjęcia takiego samego kroku i otwarcia restauracji pomimo obowiązujących restrykcji.
Otwieramy restaurację - zapraszamy w sobotę 16 stycznia od godz. 12 do Schroniska Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej. Długo debatowaliśmy, ale postanowione… otwieramy! Nie możemy patrzeć, jak na naszych oczach umiera wszystko, co kochamy. Kolejne obostrzenia rujnują gospodarstwa zarówno mieszkańców Podhala, jak i całej Polski. Niedługo po prostu nie będzie czego ratować! Dołączamy do Veta i jako jedna z największych restauracji na Podhalu dajemy sygnał pozostałym do zrobienia tego samego! Będziemy przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa i reguł sanitarnych
– czytamy na profilu „Schroniska smaków”.
mly/Facebook
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/polityka/535062-restauracja-magdy-gessler-chce-zlamac-przepisy-sanitarne