Szokujące stanowisko UW w sprawie pedofila: "Jedyne na czym mu zależy, to rozgłos". Portal wSumie.pl zawiadomił prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa!

Fot. M. Czutko

Uniwersytet Warszawski, uczelnia, która sowicie dotuje organizację Queer UW , nie widzi nic niestosownego w pedofilskich deklaracjach Mariusza Drozdowskiego, lidera tejże organizacji. O pedofilskich skłonnościach Drozdowskiego, pisaliśmy dwa dni temu. Zdaniem uczelni szokujące wyznania pana Drozdowskiego, to tylko próba zwrócenia na siebie uwagi - informuje portal wSumie.pl, który ujawnił skandal z finansowaniem przez samorząd uczelni zdeklarowanego pedofila.

„Jej Perfekcyjność” (bo tak przedstawia się Drozdowski), który na UW prowadzi zajęcia w ramach Uniwersytetu Otwartego oraz kieruje organizacją, która od 23 marca 2012 roku wydała z budżetu samorządu na organizację spotkań z zakresu tematyki queer, gender czy LGBT aż 16130 zł, otwarcie pisze w kilku postach na swoim blogu, że jest pedofilem:

Odkryłem i powiedziałem wprost: jestem pedofilem i transgenderem. Jestem. I nie obchodzi mnie to, komu się to podoba lub kto uważa to za wymysł i moją kreację na pokaz.

Lider Queer UW podnosił ten wątek również jako postulat quasi-polityczny:

Nie zgadzam się na zakaz mówienia o pozytywnej pedofilii. Nie zgadzam się na ograniczanie wolności słowa.

Przypomnijmy tylko, że przecież, zgodnie z art. 200b kodeksu karnego:

Kto publicznie propaguje lub pochwala zachowania o charakterze pedofilskim, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Skandaliczne deklaracje składane na ogólnodostępnym blogu nie robią wrażenia na przedstawicielach Uniwersytetu Warszawskiego.

Przejrzałam bloga - przynajmniej we fragmentach - i wpisy p. M. Drozdowskiego na FB i uważam, że jedyne na czym mu zależy to rozgłos, wzbudzenie zainteresowania swoją działalnością. Traktuję to jako kreację - albo raczej - prowokację. Trudno traktować inaczej te wpisy - jeśli na tym samym blogu p. Drozdowski pisze, że odwiedziła go w domu Elżbieta II -

mówi portalowi wSumie.pl Anna Korzekwa, rzecznik Uniwersytetu Warszawskiego.

Cały artykuł Aleksandra Majewskiego na portalu wSumie.pl

Studio TV

W tym miejscu za chwilę pojawią się komentarze...

Redaktor Naczelna: Marzena Nykiel

Zespół: Krzysztof Bałękowski, Wojciech Biedroń, Adam Kacprzak, Jacek Karnowski, Michał Karnowski, Tomasz Karpowicz, Kamil Kwiatek, Aleksander Majewski, Adam Stankiewicz, Weronika Tomaszewska, Anna Wiejak.

Autorzy: Łukasz Adamski, Piotr Cywiński, Krzysztof Feusette, Grzegorz Górny, Edyta Hołdyńska, Jerzy Jachowicz, Aleksandra Jakubowska, Stanisław Janecki, Dorota Łosiewicz, Maja Narbutt, Maciej Pawlicki, Andrzej Potocki, Marek Pyza, Aleksandra Rybińska, Marcin Wikło.

Używasz przestarzałej wersji przeglądarki Internet Explorer posiadającej ograniczoną funkcjonalność i luki bezpieczeństwa. Tracisz możliwość skorzystania z pełnych możliwości serwisu.

Zaktualizuj przeglądarkę lub skorzystaj z alternatywnej.