Łatwy i przyjemny sposób, który pozwoli zmniejszyć ryzyko raka trzustki. Wystarczy zjeść garść orzechów dwa razy w tygodniu, aby ryzyko choroby zmniejszyło się o jedną trzecią.
Badania przeprowadzili naukowcy z Harvard School of Public Health w Bostonie. Przeanalizowano nawyki żywieniowe ponad 75 tysięcy kobiet oraz określono ryzyko występowania nowotworu.
U kobiet, które spożywały garść orzechów dwa razy w tygodniu, ryzyko występowania raka trzustki było niższe aż o 35 procent. Co ciekawe, rodzaj orzechów nie miał znaczenia. Ważna jest ich ilość.
AC/dziennik.pl
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/lifestyle/97681-orzechy-ratuja-przed-nowotworem
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!
Najważniejsze teksty publicystyczne i analityczne w jednym miejscu! Dołącz do Premium+. Pamiętaj, możesz oglądać naszą telewizję na wPolsce24. Buduj z nami niezależne media na wesprzyj.wpolsce24.