Mogłoby się wydawać, że zachodnia firma made in USA, która ma swoje bary na całym świecie nie może karmić swoich klientów odpadami. Mogłoby...
Jak informuje Dr Akilah El, autor bloga docakilah.wordpress.com, panierowane kawałki kurczaka nazywane figurujące pod piękną nazwą "nuggetsów" są zmielonymi szczątkami kurczaków. Zawierają kości, oczy i wnętrzności martwych ptaków.
Bloger opisał cały proces powstawania specjałów jednej z największych (o ile nie największej) sieci fast foodów.
Masa z martwych zwierząt jest pełna bakterii, dlatego całość zanurza się w amoniaku, do której następnie dodaje się aromatów. Zmielone odpady zaczynają przypominać kształtem specjał amerykańskiej kuchni, ale zachowują mają... różowy kolor.
Dlatego stosowana jest specjalna mieszanka barwników, która sprawia, że nabierają białej, charakterystycznej dla zdrowego mięsa drobiowego, barwy.
I tak właśnie powstają nuggetsy, którymi opychają się tysiące Polaków myśląc, że kosztują specjałów wprost od wuja Sama! Lepiej odłóżcie jedzenie czegokolwiek na późniejszą porę...
gah
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/lifestyle/96165-tak-robi-sie-jedzenie-w-fast-foodach
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!
Najważniejsze teksty publicystyczne i analityczne w jednym miejscu! Dołącz do Premium+. Pamiętaj, możesz oglądać naszą telewizję na wPolsce24. Buduj z nami niezależne media na wesprzyj.wpolsce24.