Wiemy, co Obama będzie jadł na kolacji w Polsce. Dorsz pachnący lawendą i lody z natki pietruszki

Czytaj więcej 50% taniej
Subskrybuj
Fot. PAP/Leszek Szymański
Fot. PAP/Leszek Szymański

Jedzenie dla prezydenta Stanów Zjednoczonych przygotuje Wojciech Modest Amaro. Prowadzący „Hell’s Kitchen” zaserwuje sezonową kuchnię polską.

W rozmowie z dziennikarką Polsat News, Magdaleną Cenker, Wojciech Modest Amaro (z domu Basiura) zdradził kilka dań, które będą przyrządzane podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim.

Barack Obama, będzie mógł skosztować szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro), polskiej jagnięciny z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej i karmelizowanej maślanki.

Znany kucharz przygotował także coś dla jaroszy. Będzie to dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser - truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.

MG

——————————————————————————

——————————————————————————

Nie zapomnij zajrzeć do wSklepiku.pl!

W ofercie naszego sklepu, oprócz gadżetów portalu wPolityce.pl, można znaleźć ciekawą i szeroką ofertę wydawniczą.

Gwarantujemy szybką wysyłkę i najniższe ceny.Zapraszamy!

Zapraszamy do komentowania artykułów w mediach społecznościowych