Jedzenie dla prezydenta Stanów Zjednoczonych przygotuje Wojciech Modest Amaro. Prowadzący „Hell’s Kitchen” zaserwuje sezonową kuchnię polską.
W rozmowie z dziennikarką Polsat News, Magdaleną Cenker, Wojciech Modest Amaro (z domu Basiura) zdradził kilka dań, które będą przyrządzane podczas uroczystej kolacji na Zamku Królewskim.
Barack Obama, będzie mógł skosztować szparagów z młodym bobem i olejem bukowym robionym z liści bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro), polskiej jagnięciny z kaszą gryczaną niepaloną z dodatkiem palonej i karmelizowanej maślanki.
Znany kucharz przygotował także coś dla jaroszy. Będzie to dorsz z młodymi warzywami, pachnący kwiatami lawendy, a na deser - truskawki pachnące czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego słynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszką, z palonym sianem łąkowym i masłem kurkowym.
MG
——————————————————————————
——————————————————————————
Nie zapomnij zajrzeć do wSklepiku.pl!
W ofercie naszego sklepu, oprócz gadżetów portalu wPolityce.pl, można znaleźć ciekawą i szeroką ofertę wydawniczą.
Gwarantujemy szybką wysyłkę i najniższe ceny.Zapraszamy!
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/lifestyle/198921-wiemy-co-obama-bedzie-jadl-na-kolacji-w-polsce-dorsz-pachnacy-lawenda-i-lody-z-natki-pietruszki