Szokujące stanowisko UW w sprawie pedofila: "Jedyne na czym mu zależy, to rozgłos". Portal wSumie.pl zawiadomił prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa!

Fot. M. Czutko

Uniwersytet Warszawski, uczelnia, która sowicie dotuje organizację Queer UW , nie widzi nic niestosownego w pedofilskich deklaracjach Mariusza Drozdowskiego, lidera tejże organizacji. O pedofilskich skłonnościach Drozdowskiego, pisaliśmy dwa dni temu. Zdaniem uczelni szokujące wyznania pana Drozdowskiego, to tylko próba zwrócenia na siebie uwagi - informuje portal wSumie.pl, który ujawnił skandal z finansowaniem przez samorząd uczelni zdeklarowanego pedofila.

„Jej Perfekcyjność” (bo tak przedstawia się Drozdowski), który na UW prowadzi zajęcia w ramach Uniwersytetu Otwartego oraz kieruje organizacją, która od 23 marca 2012 roku wydała z budżetu samorządu na organizację spotkań z zakresu tematyki queer, gender czy LGBT aż 16130 zł, otwarcie pisze w kilku postach na swoim blogu, że jest pedofilem:

Odkryłem i powiedziałem wprost: jestem pedofilem i transgenderem. Jestem. I nie obchodzi mnie to, komu się to podoba lub kto uważa to za wymysł i moją kreację na pokaz.

Lider Queer UW podnosił ten wątek również jako postulat quasi-polityczny:

Nie zgadzam się na zakaz mówienia o pozytywnej pedofilii. Nie zgadzam się na ograniczanie wolności słowa.

Przypomnijmy tylko, że przecież, zgodnie z art. 200b kodeksu karnego:

Kto publicznie propaguje lub pochwala zachowania o charakterze pedofilskim, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Skandaliczne deklaracje składane na ogólnodostępnym blogu nie robią wrażenia na przedstawicielach Uniwersytetu Warszawskiego.

Przejrzałam bloga - przynajmniej we fragmentach - i wpisy p. M. Drozdowskiego na FB i uważam, że jedyne na czym mu zależy to rozgłos, wzbudzenie zainteresowania swoją działalnością. Traktuję to jako kreację - albo raczej - prowokację. Trudno traktować inaczej te wpisy - jeśli na tym samym blogu p. Drozdowski pisze, że odwiedziła go w domu Elżbieta II -

mówi portalowi wSumie.pl Anna Korzekwa, rzecznik Uniwersytetu Warszawskiego.

Cały artykuł Aleksandra Majewskiego na portalu wSumie.pl