Oświadczenie Zarządu Polskiego Radia SA w sprawie Andrzeja Mietkowskiego

Fot. Mohylek at pl.wikipedia/CC-BY-SA-2.5,2.0,1.0/GFDL/Wikimedia Commons

Zarząd PR SA  podjął decyzję o odsunięciu z funkcji dyrektora Portalu Andrzeja Mietkowskiego w wyniku uchwały Rady Nadzorczej PR SA, która zapoznała się z wynikami kontroli wewnętrznej przeprowadzonej w Naczelnej Redakcji Portalu Polskieradio.pl i  zaleciła Zarządowi PR SA  „wdrożenie niezwłocznych działań zmierzających do usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości oraz podjęcia czynności mających na celu wyciągniecie konsekwencji służbowych z rozwiązaniem umów o pracę włącznie w stosunku do osób odpowiedzialnych za stwierdzone w wystąpieniu pokontrolnym naruszenia legalności oraz niegospodarności”.

Zarząd PR SA  również po zapoznaniu się z wynikami kontroli wewnętrznej w Naczelnej Redakcji Portalu Polskieradio.pl przychylił się do zalecenia RN i odwołał dyrekcję Portalu.

Warszawa, 12.03.2016

CZYTAJWNIEŻ: Odwołanie Andrzeja Mietkowskiego to triumf partyjniactwa. Czy ci, którzy odpowiadają za media publiczne, zdają sobie z tego sprawę?