Zachodniopomorski sanepid prześwietlił nadmorskie bary – informuje portal rmf24.pl. Sześć z nich zostało zamkniętych natychmiast!
Brudne sztućce, talerze, kucharze, którzy nie myją rąk, stary olej – to wyniki kontroli nadmorskich barów. W co piątym barze sanepid dopatrzył się nieprawidłowości.
W nadmorskich barach jest brudno, nie ma ciepłej wody, w kuchni normą są muchy. Na brudne talerze trafiają przeterminowane ryby, które były kilkakrotnie mrożone. Od początku wakacji inspektorzy sanepidu przeprowadzili 3 tys. kontroli, wystawiono aż 300 mandatów.
ann/rmf24.pl
Publikacja dostępna na stronie: https://wpolityce.pl/lifestyle/209066-jedzenie-nad-morzem-brudne-naczynia-kucharze-ktorzy-nie-myja-rak-stary-olej
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!
Najważniejsze teksty publicystyczne i analityczne w jednym miejscu! Dołącz do Premium+. Pamiętaj, możesz oglądać naszą telewizję na wPolsce24. Buduj z nami niezależne media na wesprzyj.wpolsce24.